Mijn 1e dagen

Tijd om jullie even op de hoogte te brengen van mijn avonturen hier. Afgelopen maandag op dinsdagnacht zijn we na een veilige en goede vlucht om 02.30 uur aan gekomen bij de bed and breakfast waar we de komende 2 maanden zullen verblijven. Vol liefde werden we ontvangen door Lynette Nel  ‘onze Afrikaanse moeder’. Dinsdag hebben we de tijd genomen om te wennen aan de cultuur, het klimaat en de taal.

Woensdag 12-03-2014 de 1e stagedag. Spannend! Maar wat kan ik hier met een goede eerste indruk op terug kijken. Wat een warm ontvangst, wat een waardering en wat een vrolijkheid. 9 uur, de twee taxibusjes kwamen aan. In ieder busje zo’n 40 kinderen met de leeftijd van 0-7 jaar, heftig. Dit busje is eigenlijk gemaakt voor max. 12 personen. De deur van het busje ging open en alle kinderen wilde een knuffel, de blanke huid voelen, kusjes geven. Ongelofelijk dat deze kinderen stuk voor stuk je op deze leeftijd al zo vasthouden, bij het optillen slaan ze beide armen om je heen en laten ze voelen hoe blij ze zijn met onze komst. Maar natuurlijk snel naar binnen, tijd voor eten! Binnen 5 minuten waren alle buikjes gevuld.

Badtijd! Woensdag, de dag waarop de jongens in bad mogen. Een groot feest! Maar tegelijkertijd ook heftig om deze kinderen zonder kleding te zien. Na de badtijd was het tijd voor spelletjes, knuffelen, aandacht geven en liefde tonen. Van 12.00 uur tot 14.00 uur houden alle kinderen gezamenlijk een middagdutje. Om 14.00 uur worden alle kinderen gewekt, verschoond en krijgen zij nog een halve boterham voordat zij terug naar de Township gaan. Veel indrukken op deze 1e dag. Donderdag verliep vrijwel het zelfde als de woensdag alleen werden i.p.v. de jongens gewassen de tanden van alle kinderen gepoetst. Dit gebeurt 1x in de week..

Morgen vrijdag 14-03-2014 worden we om 8.00 uur opgehaald door Chris, onze begeleider. Hij zal ons naar de Township Rammulotsi brengen, hier stappen we over in de taxibusjes en gaan we de kinderen bij hun woonplek ophalen.

Verder hebben we in onze vrije tijd al veel contacten gelegd, Viljoenskroon is enorm vriendelijk! Dit zijn tot nu toe de grote lijnen van mijn avonturen hier in het prachtige Zuid-Afrika. Ik heb besloten om jullie iedere week op de hoogte te houden van wat ik hier allemaal meemaak.

Liefs x

Hospice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s