14 t/m 21 maart

Er is alweer een week voorbij, een week vol heftige maar ook mooie momenten. Het weekend van 14,15 en 16 maart, het 1e weekend hier in Zuid-Afrika. Vrijdag 14 maart, onze laatste stagedag voor het weekend. Een heftige en emotionele dag, na deze stagedag gaven we aan Chris onze begeleider aan wanneer we naar de Township wilden en welke kinderen we hiervoor uit gekozen hadden. Onze voorkeur ging uit naar dinsdag 18 maart. Maar hij wilde ons graag al wat huisjes laten zien. Zonder enig idee stapten we in de auto en waren we onderweg naar de Township. Na 3 huisjes bezocht te hebben was het voldoende, tijd om naar huis te gaan. Met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen waren we onderweg naar onze verblijfplek. Ongelofelijk dat deze mensen stuk voor stuk niks hebben en met zoveel mensen in 1 klein huisje wonen. Ik kan niet omschrijven hoe het voelt wanneer je bij de Township een huisje bezoekt, de geur ruikt en ziet hoe het er hier aan toe gaat. Dit laat me bewust worden van het feit dat ik niets te klagen heb en meer dan tevreden mag zijn met wat ik heb!

Vrijdagavond 14 maart zijn we met verschillende mensen een drankje wezen drinken hier bij een bar in Viljoenskroon, proost op 2 mooie maanden hier in Zuid-Afrika! Een geslaagde avond. Zaterdag 15 maart, we mochten mee kijken bij het bedrijf van Lynette Nel ‘onze Afrikaanse mama’. Indrukwekkend hoe zo’n groot bedrijf hier staande word gehouden, een groot landbouw bedrijf met verschillende machines en ongelofelijk veel herrie. Maar oordopjes voor bescherming zijn niet nodig. In de avond mochten we mee naar de Golfclub, zo’n kleine 5 minuten hier vandaan. Hier hield Lynette Nel een speech en kregen we gezamenlijk te eten. Een gezellige avond! Zondag 16 mei zijn we samen met Lynette, haar man Gerald en kleindochter Mechane naar een winkelcentrum geweest zo’n 45 minuten rijden hier vanaf. Een geslaagd 1e weekend!

Maandag 17 maart t/m vrijdag 21 maart. De eerste volle stageweek, spannend! De maandag, hier hadden we al veel over gehoord. De dag na het weekend is anders dan andere doordeweekse dagen, dit heb ik ook zo ervaren. De overvolle busjes kwamen aan en i.p.v. knuffelen rennen ze stuk voor stuk naar binnen en gaan ze klaar zitten voor het eten. Binnen no-time was het eten op! Tijd om te gaan wegen, dit was verschillend. Sommige kinderen waren veel afgevallen, sommige op het zelfde gewicht gebleven maar ook kinderen die een kilo waren aangekomen. Na het wegen stonden zij met hun mondje open voor de Zuster die medicijnen aan het uitdelen was. Een indrukwekkende dag! Dinsdag 18 maart, de dag waarop de baby’s in bad mogen. Wat een feest!! Dit is 1 van de mooie momenten die ik hier tot nu toe heb ervaren. Na deze stagedag mochten we naar de Township, de huisjes bezoeken van de 2 kinderen die we ieder voor zich uit gekozen hadden. Na veel rijden en zoeken waren mijn 2 uitgekozen kindjes beide nergens te vinden.. waarvan 1 kindje al 2 dagen niet bij de hospice was geweest. Voor mij een reden om mezelf druk te maken! Maar hier is dat normaal. We kijken morgen wel verder. Ik had en kon hier niks tegenin brengen. Woensdag 19 maart, het al 2 dagen afwezige kindje was weer aanwezig. De stagedag zag er ongeveer het zelfde uit als vorige week. Deze dag gingen de jongens in bad. Na deze stagedag wilde ik opnieuw naar de Township, ik wilde weten waar mijn 2 uitgekozen kindjes verbleven. Eindelijk gevonden! Heftig.. Wanneer ik nu na een stagedag de kindjes uitzwaai wanneer zij in de bus terug naar de Township gaan heb ik hier een ander gevoel bij. Ik weet nu waar ze terecht komen. Donderdag 20 maart, een stagedag te vergelijken met de donderdag van afgelopen week.

Vandaag, vrijdag 21 maart. Een vakantiedag! Dus tijd om onszelf klaar te maken voor het 2e weekend hier in Zuid-Afrika.

Liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s